Alexa recomandă – cum tratezi pielea uscată

alexa-recomanda-cum-tratezi-pielea-uscata

             „Pielea uscată” sau „xeroza cutanată” este o stare a pielii caracterizată de o cantitate insuficientă de apă în stratul superficial, numit epidermă. Cele mai afectate zone sunt mâinile, brațele și picioarele.

Factorii de mediu, cum ar fi umiditatea aerului și temperatura, influențează foarte mult cantitatea de apă reținută de către piele. Spălarea frecventă și utilizarea dezinfectanților pot cauza, de asemenea, uscarea mâinilor. Pielea uscată poate fi un efect secundar al administrării unor medicamente sau poate indica anumite boli ale pielii, însă, de cele mai multe ori, este produsă de factori externi.

Atunci când pielea se usucă, devine mai sensibilă și predispusă la crăpare și iritare. Netratată, pielea uscată poate genera complicații precum dermatită eczematoasă, infecții bacteriene, celulită sau decolorare, dar, din fericire, există remedii foarte ușoare pentru această „afecțiune”.

Iată ce recomandări avem pentru tine:

  1. Folosește apă caldă, nu fierbinte – știm cât de plăcute sunt băile lungi și fierbinți, dar dacă ai o piele predispusă la uscare, acest răsfăț nu este tocmai o idee bună. Dușurile sau băile lungi elimină uleiurile din piele, de aceea, se recomandă băi scurte, cu apă caldă.
  2. Folosește produse delicate – încearcă să folosești produse de baie care conțin creme hidratante. Cele care conțin deodorant sau aditivi antibacterieni pot fi dure cu pielea ta. Indicate sunt loțiunile de curățare care nu miros sau care conțin ceramide (molecule de grăsime care ajung în stratul superior al pielii și o hidratează).
  3. Epilează-te cu grijă – epilarea poate irita pielea pentru că, odată cu îndepărtarea părului nedorit, îndepărtezi și o parte din uleiurile pielii. Cel mai bun moment pentru epilare este după duș, când părul este mai moale și mai ușor de îndepărtat. Folosește cremă sau gel și epilează-te în direcția creșterii firului de păr pentru a proteja pielea.
  4. Protejeazăți pielea de razele soarelui – soarele usucă pielea, grăbește apariția ridurilor și crează senzația de asprime a pielii. Folosește creme cu protecție solară și evită expunerea la soare în orele nerecomandate.
  5. Hidratează-te ­– poți folosi o emulsie hidratantă, care asigură îngrijirea pielii uscate, sensibile și păstrează senzația de catifelare. Se recomandă o loțiune cu o consistență ușoară, care se absoarbe repede și conferă îngrijire optimă pielii (calmează iritațiile, conferă fermitate și protejează împotriva acțiunii factorilor externi).
  6. Fă-ți o rutină zilnică de îngrijire – pielea este prima barieră împotriva bacteriilor, fiind cea mai expusă infecțiilor. Găsește produsele care se potrivesc tipului tău de piele și asigură-te că încorporezi în rutina ta o cremă hidratantă, chiar dacă ți se pare că pielea ta nu este uscată. Încearcă să folosești haine care să ți se potrivescă, care nu te strâng, care lasă pielea să respire și nu rețin transpirația, cum ar fi cele din bumbac. Fibrele sintetice nu sunt tocmai prietenele pielii tale.
  7. Folosește un umidificator – aerul uscat reprezintă una dintre cauzele deshidratării pielii. În perioadele friguroase, încălzirea casei te va ajuta pe tine, dar nu îți va ajuta pielea deoarece aerul devine uscat. Soluția este umidificatorul de cameră, care te ajută să ajungi la nivelul optim de umiditate din cameră.

 

Acestea fiind spuse, te așteptăm să ne împărtășești rutina ta zilnică de îngrijire a pielii!

0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *