Carența de magneziu – 8 lucruri de care trebuie să ții cont

carenta-de-magneziu-8-lucruri-de-care-trebuie-sa-tii-cont

Carența de magneziu se caracterizează prin crampe musculare, ticuri faciale, lipsa somnului și durere cronică. Stabilirea nivelului de magneziu se face prin analiza sângelui.

Există, însă, lucruri pe care le faci care duc la scăderea nivelului de magneziu. Învață cum să citești „semnele” și vezi ce poți face pentru a păstra un nivel optim de magneziu și, implicit, o stare de bine. Iată, deci, de ce trebuie să ții cont:

  1. Consumarea cu regularitate a băuturilor carbogazoase – majoritatea sucurilor carbogazoase conțin fosfați, care, în interiorul tractului digestiv, formează legături cu magneziul, făcându-l „indisponibil” pentru organism. În ultimii ani, consumul de băuturi carbogazoase a crescut semnificativ. Acest fapt înseamnă reducerea cantităților de magneziu și de calciu din corp.
  2. Consumarea cu regularitate a produselor de patiserie, a dulciurilor, prăjiturilor sau a altor mâncăruri dulci – zahărul procesat, pe lângă faptul că este un produs cu zero magneziu, este responsabil pentru eliminarea acestuia prin intermediul rinichilor. Zahărul procesat este cunoscut ca un „anti-nutrient”; acesta nu înlocuiește anumiți nutrienți din alimentație, ci consumă substanțe benefice din organism, rezultatul fiind o pierdere pentru corpul uman. Procesul de digestie necesită vitamine și minerale, de aceea, este important să le readucem în corp. Cu cât consumi mai multe alimente ce conțin zahăr procesat, cu atât îți va scădea nivelul de magneziu (și alți nutrienți).
  3. Stresul stresul poate fi o cauză a deficienței de magneziu, iar această deficiență intensifică stresul, rezultând un cerc vicios. Situațiile stresante cresc consumul de magneziu, toate acestea incluzând forme de efort fizic și psihologic.
  4. Consumul regulat de cafea, ceai sau băuturi ce conțin cafeină – rinichii controlează nivelul de minerale și nutrienți din corp, iar cafeina cauzează eliminarea acestora. Astfel, riscul de a suferi de deficiență de magneziu, și nu numai, este mult mai ridicat.
  5. Diureticele, medicamentele pentru inimă, pentru astm, anticoncepționalele, toate acestea au ca efect secundar pierderea de magneziu prin intermediul rinichilor.
  6. Mai mult de 7 băuturi alcoolice pe săptămână – efectul alcoolului este asemănător cu al diureticelor. De asemenea, consumul de alcool scade eficiența sistemului digestiv și scade nivelul vitaminei D, ambele ducând la deficiență de magneziu.
  7. Suplimente de calciu cu magneziu în raport mai mic de 1:1 – când aportul de magneziu este scăzut, consumul de calciu reduce absorbția și retenția celui din urmă. Deși calciul are efecte negative asupra nivelului de magneziu, situația inversă aduce îmbunătățiri modului în care organismul utilizează calciul.
  8. Anxietate, hiperactivitate, probleme de somn – toate acestea pot fi semne neurologice ale carenței de magneziu, asociată cu schimbări de personalitate și depresie.
0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *