Ciuperca lui Dumnezeu – beneficii pentru sănătate

ciuperca-lui-dumnezeu-beneficii-pentru-sanatate

„Ciuperca lui Dumnezeu” este denumirea dată ciupercii Agaricus Blazei Murill. Este bogată în amigdalină (vitamina B17) și conține 6 tipuri de steriozi care pot opri multiplicarea celulelor canceroase, ceea ce îi conferă puternice proprietăți anticancerigene, stimulând producția de celule roșii în sânge. Este o sursă de minerale, vitamine și proteine și are rol în creșterea imunității (conține Beta D Glucan) și scăderea colesterolului rău. Nu prezintă reacții adverse, singurele „dezavantaje” ar fi efectul laxativ pe care îl are și faptul că nu poate fi consumată de cei alergici la ciuperci.

A fost cercetată in anii `60 de 2 cercetători, aflați în Brazilia la acel moment, în statul Piedade. Populația nativă din acea regiune, care descoperise deja acea ciupercă, era sănătoasă și longevivă, speranța de viață fiind în jur de 100 de ani.

Agaricus Blazei Murill are nevoie de condiții speciale pentru a fi cutivată: crește la o altitudine de cel puțin 1.000 metri, are nevoie de temperaturi ridicate, condiții de umiditate, aer purificat, ploi dese.

Ciuperca poate fi consumată oricând, neintersectându-se în niciun fel cu efectele unui tratament cu medicamente. Elementele regeneratoare pe care le conține ajută la tratarea unor boli, precum cancerul, diabetul, hepatita, bolile renale, cardiovasculare, hiper sau hipotensiune, limfom, leucemie etc.

Acest tip de ciupercă are un conținut de apă de 91%, în timp ce conținutul de grăsimi este de 1%, proteine 3%, iar zahăr 0.8%. Este considerată ca fiind săracă în calorii, 19 kcal la 100 grame.

Există anumite boli în care se aplică mai multe tipuri de terapii; chirurgia nu poate interveni în toate cazurile, medicamentele și citostaticele se pot dovedi ineficiente, terapiile alternative nu pot garanta vindecarea. De aceea, combinarea mai multor ramuri ale medicinei se poate dovedi varianta ideală; tratamentele complementare, medicina alternativă, pot completa arsenalul în lupta cu bolile grave.

0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *