Cum alegem lampa bactericidă

cum-alegem-lampa-bactericida

Lampa bactericidă este un tip de lampă pe bază de raze UV, care ajută la distrugerea germenilor patogeni, împiedicând înmulțirea acestora. Razele ultraviolete sunt de 3 tipuri, în funcție de lungime: UV-C (între 100 și 280 nm), UV-B (între 280 și 315 nm) și UV-A (între 315 și 400 nm).

Lămpile bactericide produc radiații UV-C, cu lungime de undă de aproximativ 253.7 nm, cu eficacitate ridicată în spațiile cu încărcătură microbilogică mare.

De ce anume ținem cont când alegem lampa bactericidă:

  1. de suprafața care necesită dezinfectare:


–          lămpi de 8 W – pe spații de aproximativ 3 mp;

–          lămpi de 15 W – aproximativ 6-8 mp;

–          lămpi de 2×15 W – aproximativ 10-12 mp;

–          lămpi de 30 W – aproximativ 12-15 mp;

–          lămpi de 2×30 W – aproximativ 18-22 mp;

–          lămpi de 55 W – aproximativ 22 mp.

2. de continuitatea în utilizare: există lămpi care pot funcționa continuu.

3. de modul de folosire: lămpile LBA, spre exemplu, pot fi folosite în prezența personalului medical, dar există lămpi care impun utilizarea în absența personalului.

4. de durata de viață: lămpile din ofertă au o durată de viață de până la 9.000 de ore de funționare.

5. de eficacitatea lor: consumul mic de energie și distrugerea unui număr mare de microorganisme. De asemenea, lămpile bactericide elimină nevoia de a folosi antiseptice.

6. de spectrul de acțiune: sunt necesare lămpi cu spectru larg de activitate, pentru a elimina microbi, bacterii, virusuri, micobacterii și alte organisme patogene.

Avantajele lămpilor bactericide sunt ușurința în utilizare, siguranța (nu există produși secundari sau reziduali), pot fi controlate de la distanță cu ajutorul programatoarelor, suprafețele rămân uscate și dezinfectate după utilizare și se pot utiliza și pentru dezinfectarea instrumentarului.

Lămpile bactericide sunt ideale pentru dezinfectarea aerului din spitale, cabinete medicale, clinic, centre de reabilitare sau alte spații cu norme ridicate de igienă.

0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *