Untul de cacao – răsfăț pentru corp

untul-de-cacao-rasfat-pentru-corp

Untul de cacao se obține din boabele fructelor arborelui de cacao, un arbore din pădurile tropicale ale Americii de Sud. Fructele sunt de formă alungită, cu lungime între 10 și 30 cm și lățime între  8 și 10 cm, a căror culoare trece de la verde (la început) la galben-portocaliu, apoi la roșu-violet-maro (după 5-6 luni). În interiorul acestora, se găsesc între 20 și 60 de semințe învelite într-o pastă albă, iar untul se extrage din grăsimea existentă în aceste semințe. Untul de cacao este utilizat în industria alimentară și cosmetică.

Untul de cacao este o grăsime naturală, considerat „hidratantul suprem”. Conține acid oleic (omega 9 – stimulează sistemul cardiovascular), acid palmitic, acid linoleic (omega 6, cu efecte proinflamatorii), acid arahidonic, acid palmitoleic și alți acizi grași. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți (calciu, magneziu, zinc, potasiu, vitaminele E și K și un compus similar cafeinei), stimulând producția de feniletilamină și dopamină.

Cum recunoști untul de cacao? Se prezintă sub formă cremoasă, cu textură catifelată, de culoare alb-gălbuie, cu gust și miros de cacao (ciocolată).

Beneficii pentru organism: untul de cacao poate fi folosit în bucătărie, pentru prepararea unor deserturi gustoase. Având un conținut ridicat de omega 9 și 6, stimulează activitatea cerebrală și cardiovasculară, ajută la ameliorarea simptomelor astmului, iar, prin acțiunea asupra nivelului de serotonină, se comportă ca un antidepresiv natural, „stimulând” fericirea.

Beneficii pentru piele și păr: este ideal pentru prepararea cremelor, a săpunurilor și a altor produse cosmetice.

Pentru piele, are acțiune puternic hidratantă, oferind catifelare. Menține tinerețea și suplețea pielii prin stimularea producției de colagen, care estompează și previne formarea ridurilor. Ajută la estomparea cicatricilor și a vergeturilor, calmează iritațiile și ajută la tratarea eczemelor sau a dermatitei.

Este un factor natural de protecție UV, asigurând o piele sănătoasă, bronzată uniform. Previne uscarea și deshidratarea acesteia, tratând efectele negative ale soarelui și vântului asupra pielii.

Ingredientele din cremele pe care le aplicăm pe piele sunt absorbite de corp în proporție de 60%. Este important ca acestea să nu fie modificate sintetic sau genetic pentru a preveni bolile de piele sau afecțiuni ale organelor interne și modificări hormonale. Trebuie să ne gândim la cremele pentru piele în același fel în care ne gândim la hrana noastră. Cu cât mai natural, cu atât mai bine.

Untul de cacao bio este ideal pentru piele întrucât nu conține ingrediente pe bază de petrol sau produse chimice de sinteză. Produsele bio pentru îngrijire nu sunt modificate sau dezvoltate genetic cu ajutorul pesticidelor, erbicidelor și a fertilizatorilor sintetici. O piele sănătoasă este o piele curată, hidratată, care emană frumusețe.

 

 

0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *