Alexa recomandă: ce alimente să nu-i dai copilului tău mai mic de 3 ani

alexa-recomanda-ce-alimente-sa-nu-i-dai-copilului-tau-mai-mic-de-3-ani

Creșterea unui copil nu este deloc o sarcină ușoară, norocul este că îi iubim foarte mult. După ce am trecut de etapa pireurilor și copilului i-au crescut dințișorii, nu putem să îi lăsăm să mănânce tot ce găsesc prin frigider.

  1. Bucăți mari de brânză – parmezan, cheddar sau brânză brie, toate prezintă risc de înnecare pentru copilul tău. Sunt surse excelente de calciu și proteine, însă nu este necesar să îi dai bucăți din care să se servească singur. Rade brânza și cel mic se poate bucura de același gust și de aceleași proprietăți.
  2. Produse lactate nepasteurizate – pentru sistemul imunitar incomplet dezvoltat al copilului, lactatele nepasteurizate nu sunt recomandate. Există un risc mult mai mare ca laptele să fie infectat cu diferite bacterii și pot dezvolta diverse boli.
  3. Cârnați și crenvurști – preferații copiilor, mai ales la grătar, sunt un pericol pentru căile respiratorii întrucât cei mici nu sunt tocmai experți „în ale mestecatului” și pot duce la asfixiere. Tăierea acestora în felii rotunde poate fi și mai periculoasă deoarece pot fi înghițite bucățile întregi.
  4. Cireșe, struguri și roșii cherry – deși pare contradictoriu cu ceea ce se spune despre fructe, nu este bine să îi dai copilului tău cireșe, struguri sau roșii cherry întregi din același considerent ca și mai înainte. Sâmburii de la cireșe, precum și fructul, pot fi înghițite întregi de către copil. Le poți scoate sâmburii și poți tăia fructele în sferturi și obții gustări sănătoase și sigure pentru copilul tău.
  5. Sucuri carbogazoase – sunt băuturi dulci, gustoase, extrem de tentante pentru copii. Dar au valoare nutrițională zero, reprezintă un aport imens de calorii, pot crea dependență de zahăr și duc la formarea cariilor. În plus, aspartamul are efecte negative asupra dezvoltării intelectuale.
  6. Bezele moi – sunt moi, pufoase, extrem de dulci și, astfel, am expus cam toate pericolele. Sunt pline de zahăr și au consistență spongioasă, cel mic se poate îneca, și pot duce, la rândul lor, la probleme ale dinților.
  7. Bomboane pentru dureri în gât – când cel mic se confruntă cu dureri în gât, dropsurile create în acest sens pot părea soluția potrivită, însă majoritatea nu sunt recomandate copiilor sub 12 ani.
  8. Morcovi cruzi – sunt bogați în beta-caroten, potasiu și vitamina B, însă cei fierți sunt recomandați până cel mic va învăța cum să mestece corespunzător mâncarea.
0 Comments
Share
Etichete: , ,

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *