Alexa recomandă – secretele unei mame de succes

alexa-recomanda-secretele-unei-mame-de-succes

Se spune despre mame că sunt adevărate eroine. A fi mamă este una dintre cele mai grele, dar și frumoase sarcini din lume. Un studiu a demonstrat că job-ul de mamă este mai mult decât un job full time, de vreo două ori și jumătate. 🙂

În medie, o mamă „lucrează” 98 de ore pe săptămână. Un efort lăudabil, însă trebuie să recunoaștem că, în timp, efortul în exces duce la epuizare fizică și psihică. Cel mai bun mod de a avea grijă de familie este să ai grijă și de tine.

Iată câteva secrete ale mamelor care realizează această sarcină și îndeplinesc cu succes și celelalte responsabilități ale vieții:

  1. Implicarea copiilor în activitățile casnice – vei crede că micile lucruri pe care copiii pot să le facă nu te vor scuti de prea mult timp, însă te înșeli. Sarcinile mici și în număr mare necesită cel mai mult timp, mai ales dacă le întrerupi mereu. Ai băgat vasele în mașina de spălat, sună telefonul, s-a terminat ciclul scurt al mașinii de spălat, mai trebuie să strângi jucăriile de pe jos și câte și mai câte… Dragă mămică, ai nevoie de ajutor! Roagă-l pe cel mic să îți strângă jucăriile, îi poți prezenta activitatea într-un mod amuzant astfel încât să se bucure de ceea ce face. Dacă ai un copil mai mare, îl poți ruga să scoată vasele din mașina de spălat. Cu multă răbdare și comunicare, copiii vor înțelege cât de mult înseamnă ajutorul lor, cât apreciezi tot sprijinul și, în felul acesta, vă rămâne mai mult timp pentru distracție.
  2. Implicarea partenerului – de obicei, mamele sunt cele care țin evidența tuturor activităților: programul de la grădiniță, programările la doctor, întâlnirile, sarcinile de la muncă. Deși ți se pare mai ușor să faci totul de una singură decât să pierzi timp pentru a explica, împărțirea sarcinilor este vitală. Scrie programul și orice activitate pe care o aveți de îndeplinit și împarte responsabilități. În timp ce tu termini de scris raportul pentru serviciu, roagă-l pe partenerul tău să-l ducă pe cel mic la grădiniță. Tu scoți rufele de la spălat, iar el poate șterge vasele. Tu poți găti, iar el poate așeza masa. În doi, totul este mai ușor. Veți petrece timp împreună și vă veți ușura munca.
  3. Petrecerea timpului împreună – fie că vorbim de 10 minute de pauză sau de o zi liberă, fiți împreună. Sună-ți partenerul sau copilul în pauza de la serviciu și povestește-i cum a fost ziua ta, nu trebuie să fie totul fizic. În zilele libere, bucurați-vă împreună. Ieșiți la o plimbare cu toții și povestiți despre cum a fost săptămâna. Spuneți-vă totul și rezolvați problemele cu calm.
  4. Pauze pentru tine – cu puțină organizare, îți vei face timp și pentru tine. Este un lucru necesar pentru sănătatea ta deoarece există câteva aspecte obligatorii pentru a putea merge mai departe:
  • mănâncă – printre pachetele pentru cei mici și lungi șiruri de pregătiri și alergare, fă ceva de mâncare pentru tine și alocă 15-20 de minute pentru a mânca.
  • dormi – fă-ți un program regulat de somn și asigură-te că dormi 6-7 ore pe noapte.
  • respiră – la fiecare oră, îți poți lua 2 minute de pauză pentru a te plimba și a respira profund.
  • pleacă – părăsește decorul casnic și acordă-ți un mic răsfăț: ieși la un ceai cu fetele, ieși cu bibicleta în parc, mergi la salon. Regulat, fă-ți timp pentru tine și bucură-te din plin de el.
0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *