Stetoscopul ideal – aspecte importante în alegerea acestuia

stetoscopul-ideal-aspecte-importante-in-alegerea-acestuia

Stetoscopul este un instrument necesar în practica medicală, care oferă înalte performanțe acustice. Iată de ce ar trebui să ții cont atunci când alegi să achiziționezi un stetoscop:

  1. Calitatea sunetului oferit – ai nevoie de un stetoscop care să permită o auscultație perfectă. Caută un stetoscop cu membrane speciale extrem de durabile, care îndeplinesc cu brio acest aspect, fără interferențe. Un stetoscop cu piesă de ascultare cu 2 diafragme sensibile la sunete și tuburi din PVC ajută la distingere sunetelor de diferite frecvențe și la reducerea zgomotelor de fundal.
  2. Confortul oferit – ține cont de flexibilitatea tuburilor din PVC (ai nevoie de tuburi moi, care să nu te deranjeze atunci când porți la gât stetoscopul). De asemenea, inelul nu trebuie să creeze senzația de rece atunci când îl plasezi pe corpul pacientului, olivele trebuie să fie moi, anatomice și să se potrivească perfect în canalele auriculare. Luând în calcul acest aspect, nici nu vei simți că îl porți cu tine peste tot.
  3. Raportul calitate-preț – pune în balanță toate avantajele pe care le oferă stetoscopul pe care vrei să îl alegi cu prețul acestuia. Stetoscoapele de calitate pot avea prețuri mai ridicate, însă rezultatele oferite sunt net superioare. Deci, alege un stetoscop în funcție de necesitățile tale și de bugetul de care dispui.
  4. Posibilitatea de a fi curățat ușor – activând într-un domeniu cu încărcătură microbiană destul de mare, ai nevoie de un stetoscop sigur din punct de vedere dermatologic, care să poată fi dezinfectat și sterilizat cu regularitate. În acest sens, aluminiul este recomandat deoarece este mai puțin poros, anti-coroziv și ușor de curățat.

Pe site, îți punem la dispoziție o gamă variate de stetoscoape pentru toate necesitățile și toate buzunarele.

0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *