Lentila care focalizează toate culorile într-un singur punct

lentila-care-focalizeaza-toate-culorile-intr-un-singur-punct

Specialiștii au dezvoltat o lentilă care concentrează toate culorile spectrului solar într-un singur punct, denumită metalentilă. Este un progres extrem de mare pentru știință deoarece, în trecut, pentru acest lucru, era nevoie de mai multe lentile suprapuse, culorile spectrului solar având viteze diferite de trecere.

Vitezele diferite de trecere ale culorilor reprezintă o problemă pentru camerele video deoarece pot provoca distorsiuni ale imaginilor. Roșul are cea mai mare viteză de trecere, pe când violetul are cea mai mică viteză de trecere.

Lentilele au o utilizare pe scară largă, de la camera telefonului până la realitatea virtuală și căști de realitate augmentată.

Școala de la Harvard „John A. Paulson”, din Massachusetts, reprezentată prin echipa de Inginerie și Științe Aplicate, crede că aceste metalentile sunt mult mai avantajoase decât cele tradiționale. Pentru a elimina distorsiunile imaginilor, numite „aberații cromatice”, echipa a folosit nano-aripioare pentru a controla viteza culorilor spectrului solar, reușind să le concentreze pe toate într-un singur punct.

Acest fapt poate duce la îmbunătățirea vizualizării luminii albe, reducând grosimea design-ului dispozitivelor care folosesc lentile, cu scopul final de a le încorpora în camerele de luat vederi.

Echipa de ingineri a reușit să producă lentile de 1 cm. Pasul următor este dezvoltarea acestora de dimensiuni mai mari pentru a fi încorporate în camere video, microscoape și aparate care folosesc tehnologia optică, ceea ce înseamnă un mare pas în față și pentru medicină.

Între timp, dermatoscoapele se bucură de un sistem optic de înaltă calitate, totul într-un design compact și modern.

0 Comments
Share

admin

Scrie un comentariu:

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate. *